Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TIIBOB'S - kotikennel

* Sijaitsee Kangasalla, Tampereen itäpuolella maaseudun rauhallisessa ympäristössä. Kasvatustyö on pienimuotoista ja tapahtuu ns. kotikennelissä.

* Tiibob's kennelissä peuhaavat sulassa sovussa sekä tiibetinterrierit että vanhaenglanninlammaskoirat eli bobtailit.

* Kennelin nimi on siis yhdistelmä koirarotujen nimistä. Kennel on rekisteröity 2.4.1996. Kennelin omistaja Anneli puuhailee koiriensa kasvattamisen ohella myös näyttelyjä ja tokoa sekä jälkeä. "Kennelpoika" Pekka on ollut suurena apuna aina tarvittaessa.

* Rotumääritelmät ym. tietoa roduista löytyy sivulta www.oesfi.com, www.tiibetinterrierit.com.

* Molemmat rodut soveltuvat mainioiksi seurakoiriksi, ja kouluttamalla niistä saa myös erinomaisia harrastuskoiria. Bobtailit soveltuvat jopa joihinkin palveluskoiratehtäviin.

 *********   

Esittely:


Olen saanut kasvaa kahden isoveljeni 'suojelevassa hoivassa'. Myöhemmin saimme sitten vielä kaksi pikkusiskoa lisää. On siis ollut leikkikavereita mukavasti!
Lapsuusajan olin ja kouluni kävin kauniissa kesäpitäjässä, Kangasalla.
Harrastuksiini kuului tuolloin kilpaurheilu niin talvi- kuin kesälajeissäkin. Hiihto oli ykkössuosikkini silloin ja on säilynyt harrastuksissani vielä nytkin. 

Eläimet ovat aina olleet myös mielenkiintoni kohteena. Koirat nousivat ykköseksi. Muuttaessani omaan asuntoon hommasin aika pian omia koiria. Aluksi tuli yksi cockerspanielinarttu Milla (Finnwin Magic Melody) ja vajaan vuoden päästä toinen  cockerspanielinarttu Rita (Leaven Word Love Carnival) mustia molemmat.  Reilut 10 vuotta niiden kanssa tuli opeteltua erinäisiä asioita. Kunnes sitten heidän tuli aika siirtyä autuaimmille maille. Seuraavaksi mieleni teki siirtyä isompaan rotuun. Olin miettinyt ja tutkaillut joitakin rotuja, mutta selvää suosikkia ei tahtunut löytyä.

Kunnes sattumalta törmäsin kerran sitten ison ja oudon ja niiiin upean ilmestyksen. Jäin tuijottamaan koiraa ja sen touhuja pitkäksi aikaa. Jututettuani omistajia kertoivat rodun olevan  vanhaenglanninlammaskoira.  Se oli se joka tuli ja valloitti hulvattomalla vallattomuudellaan. (Koira, jonka noin oli vajaan vuoden ikäinen) .
Siitä alkoi koirakirjojen tarkka ja perusteellinen tutkiminen. Näyttelyitä tuli koluttua ja kasvattajia ja muita rodun harrastajia jututettua. Sitten eräänä kauniina kesäpäivänä minulla oli vanhaenglanninlammaskoiraurospentu.  Koira tuli harrastuskoiraksi. Vuosia, vuosia myöhemmin innostuin myös kasvattajatoiminnasta ja tällähetkellä pentueita on ollut 2 kpl. Haudan lepoon olen saattanut 4 lammaskoiraa. Kaikki olivat erilaisia, omanlaisia ja aivan ihania yksilöitä.  Kotonamme on tälläkin hetkellä lampureita. Tuskin tulen koskaan luopumaankaan rodusta.

Tiibetinterrierit tulivat mukaan ns 'pikkulampureina' kahden lammaskoirauroksen jälkeen. Ensimmäinen tibbenarttu oli pieni nappisilmäinen kaunotar, Julia tuli Amoxin kennelistä. Ja niin ihana luonteinen. Tibbe on touhukkaampi kuin lammaskoira mutta paljon on samoja piirteitä ja tulevat tosi hyvin toimeen keskenään kokoerosta huolimatta. Tibbe-pentueita on ollut 3 kpl. Myös tämä rotu on minulle hyvin tärkeä.

Seuraan toki mielelläni myös monia muitakin rotuja. En siis ole roturasisti.   :)
Olen myöskin monen erikerhon jäsen ja lueskelen alan lehtiä kun vain käteeni niitä saan.
 


 
©2019 layout130 - suntuubi.com